2013. január 19., szombat

Nosztalgia - IKEA anno (part 2)

Van, ami örökké tetszik.
Ígértem, hogy folytatom a képgyűjteményemből való gyöngyszemeim megosztását. Ezek is régi IKEA katalógusokból valók. Itt-ott esetleg kopottak a mai szemmel nézve, de ma is meghatározóak számomra.
(Elnézést az esetleges minőségért, de a katalógus lapokat különböző helyekről tudtam összegyűjteni és hát az idő vasfoga nem kímélte.)
Ez a nappali az első magyarországi IKEA katalógusban jelent meg, 1990-ben. Annyira tetszik még most is, hogy nagyon. Könnyed, természetes anyagok, a fa bútorok egyszerűsége, rongyszőnyeg! Nagyszerű a két színre festett fal, amit bordűrként osztanak ketté az egyszerű konzolos fenyő polcok. 
Romantikus nappali. Az örök klasszikus az Ektorp kanapé, minden country stílust kedvelő favja. A kanapé és a Leksvik könyvespolcok fehérje szuperül kiemelődik a pinkre festett fal hátteréből. 
Szintén Ektorp kanapé és a kedvenc Markör szekrényeim.  Nagy ötlet ez a TV szekrény! Klasszikus country stílus, rózsás kanapé huzat és az antikra pácolt fenyőbútorok.
Egy másik nappali a Markör sorozat elemeivel berendezve. A radiátorok előtt álló kis félköríves asztalokra még most is fájna a fogam! (Bár szerencsére egy asztalunk nekünk is van, csak az egy vendéglapos változata.)
Talán ezekből a régebbi bútordarabokból még lehet szerezni a neten (Vatera vagy eBay).

Image sources: IKEA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...