2013. január 24., csütörtök

Hóvirágok

Kedves Olvasó!

Bár még messze az igazi tavasz, azért már a szívemben beindult a vágyódás az első meleg napsugarak iránt. Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül, mert amikor enyhébbre fordul az időjárás, netán a nap is kisüt egy kicsit, az ablakunk alatt versenyt csivitelnek a cinkék. (Ami Fáninak, az Agapornisunknak, alias törpepapagáj, nagyon tetszik.)

Az első tavaszhírnökök között köszönthetjük a hóvirágokat. Már nagyon várom, hogy előbújjanak az első fejecskék, addig is gyönyörködöm a képekben.
Ugyan kertem nincsen, de szerencsére cserepes változatban is megvásárolható elég sokféle hagymás virág. Előnyös ez arra nézve, hogy remek tavaszi virág összeültetéseket lehet majd létrehozni a balkonra, vagy akár most a konyhaablakba helyezve.
Ne felejtsük el, hogy a vadon növő hóvirág védett növény, leszedése büntetendő. 
Inkább ültessünk mi magunk belőle, hálás növényke, néhány év alatt gazdag virágszőnyeggel hálálja meg a kezdeti segítségünket.
Így öröm a tavaszt várni!

Image sources: GAP Gardens, Wohnidee,

1 megjegyzés:

  1. Beautiful post again, thank you. Remélem látok még én is milliót és milliót, de ne úgy, ahogy két éve az édesanyánk. Köszönöm ezt a szép bejegyzést.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...