2013. január 5., szombat

Egy Carmel-cottage

Az itt következő ház Carmel-ben található, Kaliforniában.
Carmel by the sea - számomra egy óriási felfedezés ez a hely. Valamikor a 20-as, 30-as években vált kedveltté a művészek számára, rengeteg festő, író lakott/lakik ma is itt. Egy városka, ahol számtalan galéria található, de nem csak ezért jönnek ide a látogatók. Híres a város a házairól is. Mintha egy mesevárosban járna az ember! Állítom, hogyha nem lett volna Magyarországon szovjet megszállás és véleményem szerint ennek okán a harmónia és szépség hiánya miatti szellemi és vizuális elsorvadás, ma a Balaton egy ilyen hangulatú, szépségű hely lenne, mint Carmel. (Tisztelet azért azoknak, akik mindezek ellenére abban a korszakban is életben tartották a művészeteket hazánkban, nélkülük sehol sem lennénk ma.)
Van egy blog, a "Once upon a time...Tales from Carmel by the sea" ,amit nagyon szeretek olvasni, az írója itt él és lelkesen mutatja be a városkát és környékét. Érdemes felkeresni, aki szereti az építészetet, a szép házakat, annak olyan élmény lesz, mint egy finom tavaszi zápor a virágoknak.
Carmel ugyan messze van elutazni, de a Google Map segítségével teljes utcai nézetben nézve bejárható az egész város interaktív módon, keresztül-kasul. Nagyon klassz, érdemes megnézni. Eszméletlen milyen jó, hogy létezik internet! (Bevallom, szoktam ezzel időzni olykor.)
Ja és az egész városban szívesen látott vendég minden kutya!

De visszatérve a házakhoz. Az itt látható ház megvásárolható, egy ingatlanos oldalon találtam rá (alább van a linkje). Egyszerűen gyönyörű!
Egy főház, egy vendégház és dupla garázs, ebből áll az ingatlan, a Carmel-ben szokatlan nagy telken. És milyen szép a kertje is! Élmény a szemnek!
Egyszerű bejárati kapu növényekkel futtatott pergolával.
Mennyire passzolnak a színek egymáshoz: a kerítés szürkés fa színe, a ház sárgája és az ablak spaletták lilás-szürke árnyalata jól kiemelődik a kert zöldjében.
Minden ablakhoz tartozik virágláda.
A Carmel-ben oly jellemző fa zsindely tető!
A kerti járdák és a terasz szép terméskő burkolatot kapott.

All images from Carmel Realty Company.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...