2013. január 17., csütörtök

Lilliput - Carmel

Kedves Olvasó!

Említettem régebben, hogy van egy hely a világon, ahol megállt az idő, gyönyörű meseházak állnak a 30-as évek stílusában építve, és a mi Balatonunk is ilyen hely lenne szerintem, ha nem lett volna az "átkos rendszer". Ez a hely Carmel by the sea Kaliforniában.

Nagy örömmel fedeztem fel az itt bemutatásra kerülő házat. A látszat ellenére ez egy újonnan tervezett és épített ház, hűen követi Carmel építészeti hagyományait.

A tervezést-kivitelezést a Saroyan Masterbuilder végezte, akik a Monterey-félszigetre illetve Kaliforniára szakosodtak. (Aki szereti az ilyen stílusú építészetet, annak érdemes a honlapjukat felkeresni.) Csodálatos munkát végeztek!
Véleményem szerint egy háznak kell legyen egyénisége, lelke, ne csak egy kocka épület legyen. Persze mindig adott anyagi keretekbőI építkezik az ember, de inkább legyen a ház alapterülete kisebb, takarékoskodjunk itt, mintsem az atmoszféráján spóroljuk meg a költségeket. Megéri!

Szerintem gyönyörű! 
Bárcsak több ilyen házat építenének nálunk is.

(Nem ismersz véletlenül olyan hazai építészt, aki ilyen hasonló vonalon dolgozik-tervez? Nagy szükségem lenne rá! Ha tudsz valakit, kérlek írd meg komment-nek.)

Image sources: Saroyan Masterbuilder

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...