2012. december 5., szerda

Asztal és ablak

Kedves Olvasó!

Most, december első hetében már izgatottan készülök a karácsonyra. Ilyenkor fokozatosan ünnepiesítem az otthoni dekorációkat. Legelőször az étkezővel szoktam kezdeni, mert itt vagyunk a legtöbbet, itt beszélgetünk, stb. szóval a meghitt hangulat megteremtése elengedhetetlen itt.
Ezt a csodálatos asztaldíszt a nővérem készítette. Este meggyújtjuk a gyertyát, így egész más hangulatban telik az étkezés.
Az asztaldíszhez felhasznált tobozos ágakat viszont írtó nehéz volt találni. Itt a környékünkön egyáltalán nincsen ez a fajta fenyőfa (pedig igazán nagy területet járunk be minden nap a kutyaséták alkalmával). Egészen véletlenül találtunk, ezt is Balatonalmádiban. Hát persze, hogy szedtem egy csomót!

Az ablakba már esténként adventi fény világít és az elengedhetetlen Thomas Kinkade képeslap is itt díszít.
Aranyosak ezek a kis szalmakecskék, amiket még anno az IKEÁ-ban vettem. Nagyon szeretjük.
Hát így indul nálunk a tél!


Máris december ötödik napja van, kinyílhat az újabb ablakocska az adventi meglepetés naptárban.
Nálunk szokás, hogy több helyre is koszorút teszünk, a bejárati ajtón kívül-belül is van, a lakásban több helyen és még az erkélyre nyíló ablakok külső felén is elhelyezünk koszorúkat. Általában saját készítésűek  de ezt a fajtát nem tudnám megcsinálni, anyagot nem találnék hozzá. Ez egy piros bogyós koszorú...
Source: Impressionen
Kellemes napot mindannyiunknak! (Holnap jön a Télapó!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...