2013. április 2., kedd

Könnyed kényelem

Kedves Olvasó!

Imádni való kis otthon! Modern romantika. Engedd meg, hogy megosszam veled egyik gyöngyszememet a gyűjteményemből.
A lazúrozott bútorok és a világoskékre festett falak egy igazi levegős és kreatív otthont hoztak létre. Nem sok bútor van, azok is többféle funkciót töltenek be egyszerre. A kanapé háttámlája lehajtható, így megspórolja a helyet egy nagy kinyitható kanapétól. A dohányzó asztal pedig valójában egy kincsesláda, tele sok aprósággal.
A szoba jellegzetes eleme a kanapét a dolgozótól elválasztó paraván. Barkácsáruházban beszerezhető zsalugáterekből készült, amelyet először alapozzunk le fehér színnel, majd szivacs segítségével kenjünk rá erősen felhígított szürkéskék festéket. A zsalugáter elemeket zsanérokkal rögzítsük egymáshoz.
A növénykékkel teli virágláda dróttal van a paravánra erősítve - az íróasztal felőli párjában íróeszközöket tárolhatunk.
Nem kell mindig függönykarnis.Fogasra is akaszthatjuk a függönyt. Jópofa, nem?
Ötletes megoldás a falfestésre! A világoskék falszín mellett szürkés árnyalatot kapott a lábazat és az ablakkeret körül is egy sáv.  Remekül mutat ez a kiemelés.
A paraván mögött rejtőzik az íróasztal, amely az állítható magasságú bakokra szerelt bútorlapból lett összeállítva, rajta fehérre festett alacsony fiókos tárolók. Ami az asztalon már nem fér el, az helyet kaphat az asztal feletti polcon vagy a fából készült irattartókban.
Kis poharakban állnak rendezetten az írószerek, és hogy ne csak a munkáról szóljon minden, viráglenyomatokat ábrázoló képek a dekoráció.
A könyvespolc nincs egészen a sarokba tolva, így kényelmesen elfér mellette egy polc és akasztó.

Source: Burda - Édes Otthon 2002/1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...