2013. február 27., szerda

Virágok képkeretben - DIY

Kedves Olvasó!

Azt hiszem most már itt a tavasz, mondhatjuk talán.  Engedd meg, hogy megosszam egy kedvenc dekorációmat, amit magad is könnyen elkészíthetsz, ha tetszik.
Hozzávalók: Nem kell hozzá más, mint egy képkeret (az itt látható kb. 50x70 cm-es) és egy méretben bele illő rétegelt lemez. Szerencsére ekkora méretű képkeretekhez általában farostlemez hátlapot adnak, ez is ugyanúgy megfelel a célnak, szóval egy tetszetőset kell csak választani a boltban. Szükségünk lesz továbbá 9 db kb. 12 cm-es agyagcserépre, műanyaggal bevont drótra (itt zöldet használunk), illetve különböző színű matt dekorációs festékekre a cserepekhez, matt lakkra.
Kivitelezés: Lefestjük a képkeretet és lefestjük a rétegelt lemezt a kívánt színűre. Száradás után kenjük át matt lakkal is. Hagyjuk jól megszáradni a lakkot.
A cserepek alátámasztásához jelöljük be a lyukak helyét a rétegelt lemezre; egymástól kb. 4 cm-re és egymás alatt kb. 8 cm-re rendezzük el a cserepeket; minden cseréphez egymástól kb. 2 cm távolságban két-két lyukat fúrjunk. Az alátámasztás helye a cserepek felső széle alatt legyen.
Hajtsunk kb. 45 cm hosszú drótból hurkot mindegyik cserép alátámasztásához. A drótok végét dugjuk át a lemezbe fúrt lyukakon és hátul fogóval tekerjük össze.
A cserepeket először fehérrel alapozzuk le, majd fessük át a kívánt színekre.
A cserepeket tegyük a hurkokba és díszítsük kedvünk szerint.
Ha vágott virággal szeretnél díszíteni, akkor tegyél kis pohár vizet a cserepekbe.

Nagyon aranyos tavaszi dekoráció!
Érdemes bíbelődni vele.

Source: Burda 1998/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...