2013. február 9., szombat

Egy fürdőszoba - négy megoldás

Keresem az ötleteket, hogyan lehet ugyanazon térből különböző változatú kialakításokat létrehozni. Most egy fürdőszobát fogunk látni négy eltérő átalakítással.
Maga az eredeti fürdőszoba egy 5,5 négyzetméteres helység, unalmas, jellegtelen, úgyhogy ráfér már egy alapos felújítás.


1. változat.
Minden van, ami egy fürdőtől elvárható. A mosdót pulton helyezték el, alatta nyitott, így tágasabbnak látszik a tér. A WC mellett egy bidé is helyet kapott, amit egy keskeny gipszkarton fal választ el a mosdó résztől, ezzel biztosítva az egészséges szeparáltságot. A kád felett egy kisebb polc, amin a fürdés kellékeit lehet elhelyezni. Jaj és ugye milyen édes a spalettás árnyékoló az ablakon?
.........
2. változat.
Mint egy kis wellness oázis! Bájos rózsaszín párosul a fehér színnel, egy tiszta, kedves hely benyomását sugallva, ahol öröm a tartózkodás. Ami elsőre szembeötlött, az a szuper kád, aminek a kerekített része zuhanyzóként is funkcionál. A zuhanyrózsát a mennyezeten helyezték el, ezzel is helyet takarítva meg, sőt a fürdőzés itt olyan, mint egy nyári zápor élvezete. Tuti! A kád végében egy kis pad van, alatta tárolási lehetőséggel. Kellemes, természetes benyomást ad a mosdó körüli lambériázott fal, és a mosdó kavics formája.
.........
3. változat.
Ez a kedvencem, világos és tágas, egyszerű és nagyszerű! Nem vacakoltak a bonyolult mosdópulttal, erre a célra fakereskedésben kapható mondhatni természetes fatörzs metszetet használtak fel a teljes hosszanti oldalon, az ajtónál szélesebb, az ablak felé keskenyedik. Ezen helyezkedik el a mosdó és ad további rengeteg tárolási felületet. Külön figyelmet érdemel a kavicsos mintázatú padlózat. A zuhanyzó a sarokba került és csak egy üveglap választja el a WC-től. 

.........
4. változat.
A természet és a modern világ találkozása ez a fürdőszoba. Rengeteg tárolóhelyet biztosítanak a mosdópult  alatti fiókos szekrények. A zuhanyzó sarkosan nyílik, farácsozata pedig olyan érzést kelt, mintha a trópusokon fürdőzne az ember. A szerelvények ügyesen el vannak rejtve a mozaikos csempével burkolt gipszkarton fal mögött, így plusz lerakodó felület is keletkezett. Milyen kellemes a WC felett a kép és az illatgyertyák! Egyszóval, jól indul a nap egy ilyen fürdőszobában.

Source: Wunderweib/ set 1/ set 2/ set 3/ set 4.

1 megjegyzés:

  1. Nekem is a harmadik a kedvencem! Nagyon ötletes egy ilyen válogatás. Elképesztö, hogy mennyire különbözö tereket lehet létrehozni ugyanolyan adottságokból. Ezeket a különbségeket egy fürdőszoba bemutatóteremben nem látni. Martina

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...