2013. október 16., szerda

Koszorú őszi falevelekből - DIY

Kedves Olvasó!

Hadd ajánljam figyelmedbe egyik kedvenc olvasott blogomat Svédországból, ez a Liljor och Tulpaner. Egész évben csodásabbnál csodásabb virág kreációkat mutat be, teljesen hétköznapi növényekből, amit bárki összegyűjthet akár egy séta alkalmával is.
Így ősszel sokféle alapanyagból válogathatunk, rengeteg falevelet is lehet szedni, sőt a gyerekek is szívesen segítségünkre vannak ebben.
A következő képeket is erről a blogról kölcsönöztem, annyira szépek ezek a koszorúk, hogy azonnal indulok is egy begyűjtő körútra.
Melyik ajtót ne dobná fel egy ilyen csodaszép koszorú? Ha már egyszer úgyis össze kell gereblyézni a lehullott faleveleket, akkor akár készíthetünk valami szépet is belőle.
Már megbarnultak a levelek, vagy még csak most kezdi hullatni magát, mindegy, egyszerűen mindenhogyan csodaszép.
Így kezdjünk neki:
Először is kell egy koszorú alap, amire a leveleket rögzítjük, ez esetünkben egy szalma koszorú. Fogjuk hozzá a faleveleinket úgy, hogy a külső és belső oldalát is takarják.
Virágkötöző dróttal rögzítsük a leveleket. Nekem sosincs elég drótom, ezért én egy erős cérnát szoktam használni, a célnak ez is megfelel, csak sokszor  át kell vele tekerni a rögzíteni kívánt részeket.
Ha körbeérünk, az utolsó leveleket szépen alá lehet dolgozni az elején lekötözött levelek alá.
Nincs más hátra, mint örülni annak, hogy milyen szépet készítettünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...