2013. március 12., kedd

Barka koszorú - DIY

Kedves Olvasó!

Biztos te is égsz már a vágytól, hogy a friss zöld növényekből alkothass valami tavaszit.
Akkor szerintem neked is fog tetszeni ez a barkaágakból elkészített szív alakú koszorú.
Én magam már várom, hogy nekiálljak a munkának. Ha nincs a közelben barka (Salix caprea), szerintem nagyon szép akár az aranyesőből (Forsythia) vagy a fűzfavesszőkből (Salix) készített változat is.

Hozzávalók: szép hosszú barkaágak (vagy amit szeretnél használni); erős drót a koszorú alapnak; egy fogó a drót összepöndörítéséhez; virágkötöző drót a barkaágak rögzítéséhez; raffiakötöző az akasztóhoz és egy masni a díszítéshez;

Elkészítjük a kívánt méretben a koszorúalapunkat, majd a végét a fogó segítségével összesodorjuk.

Kezdjük el a felső rész közepétől rögzíteni a barkaágakat, itt hagyj egy kis ráhagyást, úgy lesz szép, ha túllógnak kicsit az ágak a közepén, 3-4 szálat fogjunk össze egyszerre, hogy testes legyen a koszorú.

Ahogy a barkaágakkal követed az alap formáját, közben virágkötöző dróttal folyamatosan rögzítsd is. Ha kevesled a két kezed, használj segítségnek nagy iratcsipeszt, ezzel megfogod az ágakat az alaphoz, amíg rögzíted őket.

Mindkét oldal kész, ügyesen a végére értünk. Az alját kell még átkötözni a virágkötöző dróttal, hogy ne bomoljon szét a koszorúnk. A feleslegesen túlnyúló ágakat egyszerűen vágd le egy metszőollóval.
Már csak a díszítés van hátra. Akkor szép, ha természetes, ezért az akasztó raffiaszálakból készült és a korona egy egyszerű rózsaszín-fehér kockás masni.

Ugye nem is nehéz és annyira aranyos!

Source: GAP Gardens

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...