2012. december 10., hétfő

Karácsonyi pillanatok

Kedves Olvasó!

Ilyenkor a téli estéken, ahogy sétálunk, bevallom meg-meg lesem a különböző otthonokat, bár szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Érdekes figyelni, ahogy mások készülnek az ünnepekre. Lassan karácsonyi öltözéket vesz fel a ház és a kert. (Sajnos azért még messze vagyunk más országoktól, gondolok itt akár Hollandiára, ahol még függönyt sem használnak, nem érzik szükségét. Itthon inkább tövig lehúzzák a redőnyöket, még nappal is, mintha a fényt sem akarnák, hogy eljusson hozzájuk. Azért ezt túlzásnak tartom! Túl félénk és bizalmatlan nép vagyunk, nem merjük megmutatni magunkat? De azért évről-évre fejlődünk! Szerencsére egyre többen vagyunk!)
Ez énbennem is felébreszti és táplálja a karácsony szellemét, ha mondhatom így.
Sajnos a házakba nem juthatok be, de azért egyéb ötlet forrást bőségesen találok. Ezért szívesen gyűjtöm a karácsonyi otthonokról szóló riportokat- képeket. Az itt látható képeket a Helmold&Hetrich páros honlapjáról kölcsönöztem. Nagyon inspirálónak tartom a munkájukat. Szeretem ezt a könnyed skandináv karácsonyi atmoszférát.
Ígazi, természetes otthon, a fenyő hajópadló, a kanapé mögötti fal. (Már csak egy szőnyegen fekvő husky hiányzik a képről!)
Ez az asztalka is annyira tetszik. Nem vicces, hogy az ilyen darabokat inkább kidobni szokták lomtalanításkor? 
Mennyire szép ajándék dobozok!
Annyira jól néz ki a karácsonyfa a fonott kosárban! A párnákat is imádom! 
Minden vízszintes felület kihasználható egy kis karácsonyi hangulat megjelenítésére. Még egy láda is!
A kandalló melletti tűzifa tároló egyenesen szuper, praktikus, mert nem kell a hidegbe naponta begyűjteni a tűzre valót kintről, mindig száraz a fa és nagyon jól néz ki a szobában is, egy design elem.
Nézd csak milyen édes az óriási karácsonyi zokni az előszoba kalaptartó polcán.

Már a tizedik naphoz érkeztünk, kinyílt egy újabb ablakocska az adventi meglepetés naptáron. Egy kis felüdülés a hétfői naphoz. Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...