2012. október 25., csütörtök

Koszorú készítés - DIY

Kedves Olvasó!

Böngészgettem a neten, hogy hogyan is kell egy jó koszorút elkészíteni. Mindenhol irígykedve látom a szebbnél szebb koszorúkat, így nem hagyott a gondolat, én is akarok ilyeneket csinálni. Most ne gondolj a bonyolult kreációkra, csak ami egyszerű és minden földi ember könnyen elkészítheti.

Az egyszerű fonott koszorú

Elkészítéséhez használhatunk mindenféle indás növényt, pl. szőlővenyigét, Clematis indákat, vagy az erdőben a fákra felkúszó indás növényt. Ugyanez a technikája a nyírfa- vagy fűzfavesszőből készített koszorúknak is, csak itt a több darabkát kell összefűzögetni.

Fogjuk a több méteres inda darabjainkat és elkezdjük körbe-körbe tekerészni, mint a kábelt, amikor feltekerjük.



A feltekerés technikája, hogy időnként hurkoljuk át az indánkat, hogy jól tartson majd a koszorú, ne essen szét, stabil legyen.




Addig tekerjük fel az indát, ameddig már elég vastagnak érezzük a koszorút, ezt mindenki tetszés szerint tegye.
A koszorú lezárásához többször, keresztbe is hurkoljuk át a koszorút, mintegy összefogva az egészet, hogy stabil maradhasson, az anyagvéget meg diszkréten elrejtjük a koszorúban úgy, hogy egyszerűen bedugdozzuk az indák között.

Falevelekből készült koszorú

Ez a szezon egyik kedvence.
Egyszerű elkészíteni, változatos, teljesen ki-ki kedve szerint, bármilyen formájú falevélből szép.
Egy szabály van, tessék benne örömöt lelni!




Most jön a legélvezetesebb része a munkának.
Ehhez nem is kell más mint egy kiadós séta az erdőbe vagy a közeli parkba, ahol kedvünkre szemezgethetünk a szebbnél szebb falevelekből.
Gyűjtsünk jó sok falevelet, hogy biztos elég legyen a koszorúhoz.
Ami esetleg megmarad, azt felhasználhatjuk kosárkák díszítéséhez, amibe mondjuk terméseket is gyűjtöttünk, vagy a szebbeket lepréselhetjük, stb .


Kell egy alap, amire a faleveleket rögzítjük.
Erre a legalkalmasabb egy szalma koszorú alap, minden kreatív boltban, barkácsáruházban kapható, szerintem a virágosoknál is hozzá lehet jutni.
Ha mégsem lenne szalma koszorúnk, készíthetünk helyette más alapot, úgy, hogy vastagabb drótból néhányszor feltekerve egy alapot készítünk. Majd újságpapírt összegyűrünk hurkákká és a dróthoz rögzítjük, hogy úgy nézzen ki, mintha rendes koszorú alap lenne.
Most jöhetnek a válogatott faleveleink. Ezeket elkezdjük az alaphoz rögzíteni, mindig úgy, hogy az alatta lévő szárát takarjuk a következő levelekkel és a koszorúalap se látszódjon ki. Hogy milyen sűrűséggel kössük a leveleket, tőlünk függ, hogy mennyire szeretnénk duci koszorút.

Image sources: 1-4, 5-7,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...