2013. június 17., hétfő

X. Lovaskavalkád, Balatonalmádi-Vörösberény, 2013

Az idén június 16-án vasárnap rendezték meg tizedik alkalommal a Lovaskavalkádot a vörösberényi általános iskola mögötti területen. Nem csak azért volt érdemes meglátogatni az eseményt, mert sok szép lovat lehetett látni, hanem mert a Veszprém megyei "C" kategóriás kettesfogathajtó verseny és "SZLV" akadályhajtás verseny is megrendezésre került.
Én még azelőtt sosem jártam ilyen eseményen, szóval teljesen új volt a számomra. Lovat is csak egyszer volt szerencsém simogatni.
Hát azt hiszem kár kihagyni az ilyen programokat, annyira lenyűgöző az egész. Csodás lovak és hintók! Nagyon klassz. Kicsit ijesztő is volt a sok hintó között járkálni, azért eszembe ötlött, hogyha megindulna egy ilyen kocsi, bizony könnyen alá kerülhet az ember. Micsoda ereje van ezeknek a pompás állatoknak. Így testközelből érzékelni egészen fantasztikus. Most már megértem a ló imádókat, mit szeretnek benne.
Készítettem sok-sok képet és videót is. Ha kedvet kaptál, jövőre látogass el te is a XI. Lovaskavalkádra (biztos lesz). Infók a www.szentesifarm.hu weboldalon.
Egyébként a következő ilyen verseny most július 7. vasárnap Tihanyban lesz a Belső-tó partján. Akit érdekel  jöjjön, nézze meg.
Először csak bemutatkoztak a fogatok, hármasával felvonultak a pályán, ahol egy szigorú bíró pontozta a kocsit, a lovakat és a hajtók megjelenését is.
Majd jöttek a versenyek, két fordulóban.
Persze a nap legizgalmasabb része a vadászhajtás. Volt itt sebesség, csak úgy dübörögtek a kocsik (már amennyire a pálya megengedte).
A nap végén felvonult az összes fogat és megkezdődött a díjkiosztás.
Rengeteg díjat és ajándékokat osztottak ki.
A lovak szép szalagot kaptak a "hajukba". A hajtók meg serleget.
Jó meleg volt egész nap és a nap is folyamatosan tűzött, de megérte eljönni. Maradandó élmény volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...