2013. július 24., szerda

Holly Hock Haven Cottage - Whidbey Island (Part 1)

Ez a csodálatos kis tengerparti nyaraló Whidbey Island-en található, néhány percnyire Coupeville városkától, Washington államban, az USÁ-ban. 
Amint megpillantottam, azonnal beleszerettem (már ha lehet mondani ilyet egy házzal kapcsolatban).
1930-ban épült, érdekessége az elhelyezkedésében is áll, ugyanis egy privát utca és tengerpart legvégén fekszik. Csodálatos kilátás nyílik a vízre minden irányból, bárhol is legyünk a házban. 
A ház előtti hatalmas zöld területen tavasszal és nyáron csak úgy ontják szebbnél szebb ruháikat a vadvirágok.
Íme a barátságos bejárat, gyönyörűek ezek a hatalmas öböl ablakok. Az ablakok alatt mályvarózsák nyílnak, gondolom innen kapta a nevét a nyaraló: Holly Hock Haven Cottage.
Minden helységből nyílik ajtó a szabadba, itt az egyik hálószoba és a konyha kijárata látható, középen valószínűleg egy fürdőszobával.
A tenger felé néz a konyha és az étkező, természetesen itt is található egy kellemes terasz, ahol élvezhetjük a tengeri levegőt ejtőzés közben.
Gyönyörű kővel rakott külső kémény díszíti a háznak ezt az oldalát. Itt Magyarországon nem látni ehhez hasonlót, (nekünk más építészeti szépségeink vannak), de Amerikában, illetve az angolszász országokban divat volt ez a típusú kémény az 1920-30-as években. 
A ház mögötti homokos tengerparton kagylókat, csigákat gyűjthetünk.
Most, hogy megcsodáltuk kívülről a házat, remélem felcsigáztalak. Nézzük meg belülről is.
Amúgy a ház nem nagy, 1000 négyzetláb, vagyis kb. 93 négyzetméter az egész, 2 hálószobája és 2 fürdőszobája van, 1-1 minden szinten.
Ahogy belépünk az ajtón, rögtön a bejárattal szemben lépcső visz fel az emeletre, innen jobbra nyílik egy kis szoba, bal oldalon pedig a nappali tere található.
Már itt is látszik, hogy ahol van egy szabad falfelület, ott mindenhol van ablak is. A sarokba egy kis tv kuckót alakítottak ki.
Középen a kandalló uralja a teret. Télen nagyon hangulatos lehet a kanapén kucorogva élvezni a tűz melegét.
A nappaliban kapott helyet az étkező is.
Itt a konyha is, lessünk be.
A konyha, érdemes megcsodálni az ablakokat itt is.
Itt egy régi sparhelt, úgy tűnik még most is használják.
A földszinti hálószoba, kicsit szűkös, de nagyon bundi. Gyönyörűek az ablakok és a kilátás... Elképzelem, hogy reggel kinyitom az ajtót és az ágyból hallgatom még a tenger zúgását! Óh,  Istenem!
Itt már az emeleten vagyunk, ez egy úgynevezett sun room. Elméletem szerint ide érhet fel a lépcső.
Az emeleti fürdőszoba egy részlete a káddal.
Az emeli hálószoba sem éppen tágas, de nagyon helyeske.
Ez is az emeleti hálószoba, egy másik szeglete.
Ugye milyen fantasztikus hely? Teljesen lenyűgöz, egyébként is kedvencem az 1920-30-as évek építészete. Ez a nyaraló egy igazi kis gyöngyszem. A helyiek szerint is, úgyhogy mondhatni műemlékké nyilvánították a nyaralót.
Aki van olyan szerencsés helyzetben, hogy elutazhat Amerikába, annak jelentem, hogy a házat ki lehet bérelni, télen-nyáron fogadnak vendéget. Itt találhatsz bővebb információkat.

Image sources: HomeAway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...