2013. december 28., szombat

Karácsony a Balatonnál - Part 2

A Balaton mindig csodás és mindig más arcát mutatja. Mégis állandó. Nem lehet betelni szépségével és megunhatatlan. Szerencsések vagyunk mi magyarok, hogy egy ilyen páratlan természeti csoda található kis hazánkban. (A sok egyéb szépséges hellyel egyetemben.)
Egy lelkes labrador kutyust a +2 Celsius fokos víz sem rettentett el attól, hogy megmártózzon a vízben.

Hát ilyen most a Balaton decemberben!

2013. december 26., csütörtök

Karácsony a Balatonnál - Part 1

Kedves Olvasó!

Ellátogattunk Balatonalmádiba és állíthatom, hogy itt járt a Télapó. Éppen sétálni mentünk, amikor egy kis időre megpihent a szánjával, pont itt. Szegény a sűrű ködből tűnt elő. (Nem csodálom, hogy meg kellett állnia, biztos ellenőrizni akarta a térképén, hogy merre is jár.)

Szuzi nem érti, miért olyan csámpás a krampusz.
Állandóan köd van, mindenütt, így szenteste is.
Végre karácsony másnapján felderült kicsit az ég. A kikötőt ellepték a sirályok, tisztára mint a "Madarak" c. filmben.

Folyt. köv.

2013. december 24., kedd

2013. december 22., vasárnap

Advent 4 - Fények

Itt a negyedik vasárnap! Már csak 2 nap és karácsony. Nem gondoltam volna, de sikerült minden eltervezett feladattal végeznem.
Még a sütésen is túl vagyok, bár nem vagyok egy cukrász gyöngyszem, de két típusú süteményt azért így is csináltam. Kétféle pogácsát és az erősségemet, csokis-áfonyás muffint. Bevallom, már dézsmálok belőle, de ha szükséges, bármikor tudok utánsütni.
Szóval most már teljes a karácsonyi hangulat itthon. A fények is a helyükön, már nem variálok semmit, csak hátradőlök és élvezem a pillanatot. Erről jut eszembe, akinek UPC digitális tv előfizetése van kapcsoljon a 12-es csatornára. Egy kandallót fog látni, amiben ég a tűz. Szerintem oltári ötlet! Így élvezhetem a tűz látványát. Köszi UPC!
Most megmutatom a fényeket.
Ez a nappali ablaka.  Nálam még "ősablakok" vannak, azaz dupla ablakozás, ezért nagy bánatomra nincsen ablakkönyöklőm vagy valami polcom, amire pakolhatnék. Pedig mennyire kidekorálnám! Ehhh!
Ezért a két ablak közé tettem be a díszvilágítást. Igen, egy világító erdő, de ezt én készítettem az IKEÁs mintára. Megdolgoztam vele rendesen, míg elkészítettem a sablonokat, kivágtam, ragasztgattam. Egyébként egy 20 db-os égősor adja a fényt, amit hullámpapírból készített alapba dolgoztam el, majd felragasztottam a hátteret és a fenyőket, majd a hóbuckákat. Két napig dolgoztam rajta, de megérte. (Majd egy dobozt kell készítenem hozzá, amiben tárolhatom.)
A karácsonyfa is már (rég) feldíszítve áll...
 ... őrzi a fát a szalmakecskénk.
És az étkező ablakom. (De ezt már mutattam.)

Kellemes és stresszmentes vasárnapot kívánok!

2013. december 20., péntek

Megjöttek a Kinkade képek

Kedves Olvasó!

Egy kicsit előajándékozódtam. Annyira örülök, hogy örömömet szeretném megosztani veled is. Megjöttek a Thomas Kinkade képeim. Én rendeltem, szóval magamat leptem meg velük.
"Christmas Eve"
Már réges-régi vágyam volt, hogy legyen Thomas Kinkade festményem. Ha nem is az eredeti, de egy print a kedvenceimről. Szerintem nem lehet olyan karácsonyi dekoráció az ember otthonában, ahol nem szerepel legalább egy Kinkade képeslap. Számomra megtestesítik a képei a meghittséget és békét.
"Silent Night"
És most már itt vannak! Leírhatatlan az örömöm! (Bárcsak Gebü is velem örülhetne.)
Nekem ez sokat jelent! Most nem megyek bele, de van úgy az ember életében, hogy csak egy apró valami, egy tárgy vagy kép a kapaszkodód egy viharos időszakban, ad reményt, hogy akarj felkelni másnap.
Nekem ilyenek ezek a festmények.

2013. december 18., szerda

A legszebb karácsonyi "üdvözletek"

Olyan jó hazatérni egy kellemes otthonba! De nem csak a bent lehet kellemes, hanem a kint is. Íme néhány a kedvenceimből.
Hansel - Hugh Comstock egyik meseháza, amely Carmelben található. Szerintem elbűvölő!
A lámpások is nagyon szépek, nemcsak a fényfüzérek.
A kedvenc képem: Thomas Kinkade - Silent night
A maximalista karácsonyi díszvilágítása.

Image sources: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...