2013. november 28., csütörtök

Egy ház földből

Eszméletlen jó ez a ház!
A tulajdonosa mindössze 150 Fontból építette. Az építés során csak olyan anyagokat használt fel, amiket a természetben talált, illetve hulladékokból. És Mr. Buck így is elszámolta valahol magát, mert eredetileg nulla költségre tervezett. Hűha!
Nem cifrázom, nézd meg a képeket és olvasd el a cikket is itt.
Tisztára mint egy hobbit ház.
A padlóhoz az anyagot a szomszédjától szerezte, aki már ki akarta dobni. Ablaküveg gyanánt pedig régi szélvédő üveget használt fel.
A házban nincsen se gáz, se áram, a vizet pedig egy közeli forrásból vezette be. Világításnak ott a sok gyertya.
A falak festéséhez kréta és növényi elegyet használt.
Az építőanyagok összegyűjtése nagy munka volt, két évet vett igénybe, míg minden összeállt, de maga a ház felépítése nyolc hónapig tartott.
A kert végében épült fel a ház. Csodás a kilátás innen!
Azt, hogy hogyan kell megépíteni egy ilyen házat, Mr. Buck könyvekből olvasta össze. Az építőanyagok föld, agyag, szalma.
A gerendákra nádtető került, ami csodás szigetelő anyag is egyben.
A házban a meleget egy fatüzelésű kályha adja.
Hát tanulságos!

Image Sources: Daily Mail

2013. november 26., kedd

Lexington Company - Holiday 2013

Kedves Olvasó!

Mindjárt itt a karácsony, megjött a hideg idő is. Ilyenkor elkezdek "bebundizni". Értsd ez alatt, hogy keresem a meleget adó textileket, takarókat, stb.
Nagyon szeretem a Lexington Company színvilágát, stílusát. Nem csak a lakástextilekben, de a ruházatban is nagyon a kedvencem. Sajnos itt Magyarországon nem lehet kapni, (de a szomszédos Ausztriában több üzletük is van) pedig biztos vagyok benne, hogy nálunk is sokaknak tetszene. (Mondjuk nem egészen az én kasszámnak való, de gyönyörködni attól még lehet. Nem?)
Előbb nézd meg a reklámfilmjüket.


Lexington Company Holiday Collection 2013 from Lexington Company on Vimeo.

Ugye milyen kedvcsináló?
Most nézzük meg alaposabban is.
Mekkora ötlet, hogy az éjjeliszekrényen lévő üvegvázában fenyőágak vannak! Nagyon jól néz ki! Persze az egész ágynemű kollekció is gyönyörű. 
Nem kell sok dísz a fenyőfára, hadd élvezzük a természetességét. De azért legyen sok ajándék a fa alatt!
Látod a falon az adventi naptárat? Annyira szép.
Hmmm, gusztusos teríték! És milyen klasszak a Mikulás csizmák!

A most következő képek ugyan a tavalyi kollekcióból valók, de szerintem nagyon inspirálóak.
Cuki fali adventi naptár, nem csak falra. Szerintem könnyen elkészíthető, egyszerű ötlet, de nagyszerű. Ugyanilyen az idei változat is, csak az piros alapon.
Ez a kockás ágytakaró nagyon tetszik. És ugye milyen klassz a koszorú a falon? Egyszerű fenyőből készült alap kockás szalaggal át meg átkötözve.. Minek annyit vacakolni?

Itt megnézheted az idei katalógust is.


Image sources: Lexington Company

2013. november 25., hétfő

A Balaton ősszel

Kedves Olvasó!

A hétvégét Balatonalmádiban töltöttem Szuzival, az új "kutyusommal".
Azért tettem idézőjelbe, mert ideiglenesen lakik nálam, egyébként ő is a szánhúzó mentés védence, de annyira aranyos, hogy azon gondolkodom, hogy én akarom őt örökbefogadni. De ha megtetszett neked és szeretnél te is egy szánhúzót magad mellett tudni, nézd meg a Szánhúzó Alalpítvány honlapját, sok kutyus keres még szerető családot. Én mondom, nincs édesebb egy szánhúzónál. (De minden kutyus édes, sőt mindegyik a legédesebb!) Szuzi most már a harmadik kutyám a sorban, először volt Happy, a husky, ő tenyésztőtől származott; aztán Mackó, a malamut, már alapítványi kutty volt; és most Szuzi, mint egy husky mix kislány.
Na de ez történt velünk a hétvégén:
Az Almádi móló a hideg késő őszi alkonyatban.
Ő itt Szuzi.
Gyönyörűek az esőfelhők!
A strandon pihentek a kacsák. Hol máshol?
Majd Szuzinak is tervezek készíteni egy saját blogot, mint Mackónak volt. Már a regisztrálás megtörtént, csak posztolni kell.
Őszi nádas.

Hát ilyen szép a Balaton ősszel!

2013. november 16., szombat

Karácsonyelő

Kedves Olvasó!

Épp hogy öt hét van még, és itt a karácsony. Nem lehet elég korán elkezdeni készülni a nagy ünnepre. Böngészem ezerrel az internetet, vadászom a jó ötleteket. Pinterest függő vagyok, úgyhogy onnan találom a legjobb alapötleteket a további kutatásaimhoz is. (Ha esetleg nem ismernéd még a Pinterest-et, javaslom, hogy nézz rá. Tetszeni fog.)
A most látható ötletekhez is egy Pin alapján jutottam el. Ezek egy kreatív kiadványban szerepelnek, itt találod a linket.

Mindig izgalmas, hogyan dekorálható egy polc karácsonyi hangulatúvá. Az almák különösen tetszenek, ezt az ötletet át fogom venni én is.
Adventi naptár kis táskákból.
Nagyon cukik ezek a kis zsákocskák. A "modelleket" kenyértartó kosárkának is el tudnám képzelni.
Álom koszorúm. Egy egyszerű venyige alapot dobjunk fel kicsi textil szívekkel.
Karácsonyi zoknik.
Téli házikók textilből.

Még van idő szabni-varrni, hogy elkészüljenek a saját készítésű karácsonyi díszek. Jó böngészést a kiadványokban. Én is belevetem magam. Bár azt hiszem, nem is az ötletekben van hiány, hanem az alapanyagokban. Hol kapok ilyen szép anyagokat?


2013. november 11., hétfő

Hemnes, Hemnes

Kedves Olvasó!

Nemrég a budaörsi IKEA áruházban jártam, ezt-azt nézegetni, de most nem is ez a lényeg.
Nagyon szeretem végigjárni a bemutató részt. Mindig látok valami jó ötletet, amin elindul az agyam.
Hát amint megpillantottam ezt a szobát, én annyira lázba jöttem! Egyébként is a legkedvencebb sorozatom a Hemnes család, na meg az Ektorp kanapé! Nagyon kis otthonos pöpec kuckó lett ez a szoba. Egy nappali-étkező együttes kis alapterületen.
Igazi skandináv színvilág, mármint a sok fehér bútor, na meg a piros kanapé! És milyen jól néz ki a sárga falszín mellett.
Kerek étkezőasztal, ami igény szerint kinyitható és a kedvenc székeim. A piros tálaló szekrényről nem is beszélve.

A másik szoba, ami lenyűgözött, szintén sok Hemnes elemmel. Ez már egy nagyobb családra van méretezve, nappali és amerikai konyha egy térben.
Bézs és fehér a színvilág, mindenhol egy szép lámpa.
Álomkonyha.

2013. november 10., vasárnap

Ma reggel felkeltem, és ez a dal jutott az eszembe. Egész nap itt játszott a fejemben. Nem tudok szabadulni tőle!



2013. november 2., szombat

Ősz az étkezőben

Szomorú ez az ősz! Itt van Halottak Napja!
Most halmozottan nyomasztó, hiszen halálesetből bőven kijutott ebben az évben (Gebű, Happy, Fáni) és most Mackó is elment október 31.-én. Vezettem Mackóról egy blogot (Napi Mackó címmel), ott leírtam mindent.
De az élet nem állhat meg. Én még itt vagyok.

Egy kis dekorálás mindig megnyugtat, úgyhogy egy régen tervezett polcot felraktam az étkezőbe és díszítgettem egy kicsit.
 Közben meggyújtottam egy gyertyát is.
A sütis dobozoknak feltétlenül elérhető közelségben kell lennie. Főleg ilyen hűvös időben. Egy kis csokis keksz, egy tejeskávé, megvan a boldogság.
Végre elérhető közelségbe sikerült tennem a gyertyákat is, így használni tudom őket. A kosárkába mécseseket tettem és még a kisebb gyertyatartók is elférnek benne.
Az étkező ablaka.
Nem kedvenc virágom a krizantém, de most tökéletesen illik a hangulatomhoz.
Végre nekem is van világító papír csillagom. Lehet, hogy túlzás már kitenni, hisz még messze van Karácsony, bár szerintem remek átvezető díszítés az őszből-télbe.

Szép hétvégét mindenkinek!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...