2013. február 27., szerda

Virágok képkeretben - DIY

Kedves Olvasó!

Azt hiszem most már itt a tavasz, mondhatjuk talán.  Engedd meg, hogy megosszam egy kedvenc dekorációmat, amit magad is könnyen elkészíthetsz, ha tetszik.
Hozzávalók: Nem kell hozzá más, mint egy képkeret (az itt látható kb. 50x70 cm-es) és egy méretben bele illő rétegelt lemez. Szerencsére ekkora méretű képkeretekhez általában farostlemez hátlapot adnak, ez is ugyanúgy megfelel a célnak, szóval egy tetszetőset kell csak választani a boltban. Szükségünk lesz továbbá 9 db kb. 12 cm-es agyagcserépre, műanyaggal bevont drótra (itt zöldet használunk), illetve különböző színű matt dekorációs festékekre a cserepekhez, matt lakkra.
Kivitelezés: Lefestjük a képkeretet és lefestjük a rétegelt lemezt a kívánt színűre. Száradás után kenjük át matt lakkal is. Hagyjuk jól megszáradni a lakkot.
A cserepek alátámasztásához jelöljük be a lyukak helyét a rétegelt lemezre; egymástól kb. 4 cm-re és egymás alatt kb. 8 cm-re rendezzük el a cserepeket; minden cseréphez egymástól kb. 2 cm távolságban két-két lyukat fúrjunk. Az alátámasztás helye a cserepek felső széle alatt legyen.
Hajtsunk kb. 45 cm hosszú drótból hurkot mindegyik cserép alátámasztásához. A drótok végét dugjuk át a lemezbe fúrt lyukakon és hátul fogóval tekerjük össze.
A cserepeket először fehérrel alapozzuk le, majd fessük át a kívánt színekre.
A cserepeket tegyük a hurkokba és díszítsük kedvünk szerint.
Ha vágott virággal szeretnél díszíteni, akkor tegyél kis pohár vizet a cserepekbe.

Nagyon aranyos tavaszi dekoráció!
Érdemes bíbelődni vele.

Source: Burda 1998/3

2013. február 17., vasárnap

Az utolsó hófolt

Happy számára sajnos elolvadt az összes hó a környéken. Már csak néhány helyen maradt egy-két hófolt.
"Szerencsére találtam még havat!"
"Nem adom senkinek, ez az enyém!"
"Kérlek kérlek, ne olvadj el!"
"Annyira szeretem a havat!"
"Megvan, itt maradok addig, amíg csak van hó. Én innen nem mehetek sehova! Ugye gazdi megérted?"
 Hát erre mit mondhatnék?

2013. február 16., szombat

Hóvirágok mindenütt

Kedves Olvasó!

Egy hete még tél volt, óriási hóeséssel, hideggel. Ma ragyogóan süt a nap, 7 Celsius fok van, a természet lázban ég a tavaszt várva. Hát hogy is van ez? Egyik nap tél van, a másik nap tavasz.
Az első tavaszhírnökök, a hóvirágok immár a környékünket is elborították bájos lényükkel. Amerre csak sétálunk, örömmel veszem észre apró kis szigeteiket a kertekben. Megbújnak a bokrok alatt, imitt-amott, de már itt vannak.
Megállíthatatlanul jön a tavasz!
Már itt is van!

2013. február 15., péntek

Új/régi ház Skóciában

Ez a csodálatos otthon Mull szigetén található, Skócia nyugati partjainál. A ház új építésű, bár úgy néz ki, mintha századok óta állna a helyén, persze rendelkezik minden mai kényelemmel, ahogy azt a leírásban olvastam.
Lenyűgöző, kellemes otthon.
A ház berendezése könnyed country stílusú, levegős, mégis nagyon kuckós.
Nagyon otthonos alapszínnek ez a világos bézs szín, a natúr fenyő hajópadlóról nem is beszélve. Különösen felkeltette a figyelmemet a lambériázás, ami az ajtó-ablakkeretek magasságáig ér és körben az egész szobában, mint egy bordűr, konzolos polcok zárják le.
A télikert, azaz Skóciában inkább a sunroom.
A ház két bejárata közül az egyik egy kis szélfogóból ide, a nappaliba nyílik.
A közlekedőben remekül mutat a fiókos szekrényke és a szép kis county falipolc, egy kis virág, egy szép lámpa,  így még az átjáró is barátságos.
A tágas és világos konyha teljesen nyitott kapcsolatban van a nappalival.
A tulajdonosok az önálló elemekből álló IKEA Varde konyhabútorokból alakították ki a konyhát.
A tetőablakoknak köszönhetően csak úgy dől be a fény, lássuk be, a konyhában van a legnagyobb szükségünk rá. Gondolom rendelkeznek árnyékolóval is nyáron a nap melege elleni védelemként.
Az egyik hálószoba. Itt is visszaköszön a lambériázott fal és körben a polcok.
... és a másik hálószoba.
Az egyszerű fürdőszoba. A hajópadló borítást itt is meghagyták.


2013. február 11., hétfő

Snow Days

A hétvégén rengeteg hó esett nálunk, egész nap sűrű hópelyhekben havazott. Persze nem maradhattunk ki a közvetlen élményből Happykével, íme egy képes beszámoló a legnagyobb boldogságról!
Az utca szép fehér volt, szerencsére (nekünk igen, de az autósoknak nem) még a hókotró sem járt erre, így élvezhettük a havat.
Az irányt Happy kedvenc szieszta helye felé vettük, fel az utcán és már ott is vagyunk.
Amíg az utca másik oldalán gyerekek szánkóztak a domboldalról, mi itt élveztük a hóesést. Happy így...
... én meg gyönyörködtem a hó alkotta műalkotásokban.
Másnap reggel még érintetlen maradt a hó sok helyen, a hideg is megmaradt, szóval sehol sem olvadt. Happy egy másik kedves helyén meditáltunk egy kicsit a hóban. Happy így...
... én meg így.
Állítólag  lesz még utánpótlás, várhatóak újabb havazások. Na majd meglátjuk. Nem azt jósolták a medvék, hogy hamarosan vége a télnek?

2013. február 9., szombat

Egy fürdőszoba - négy megoldás

Keresem az ötleteket, hogyan lehet ugyanazon térből különböző változatú kialakításokat létrehozni. Most egy fürdőszobát fogunk látni négy eltérő átalakítással.
Maga az eredeti fürdőszoba egy 5,5 négyzetméteres helység, unalmas, jellegtelen, úgyhogy ráfér már egy alapos felújítás.


1. változat.
Minden van, ami egy fürdőtől elvárható. A mosdót pulton helyezték el, alatta nyitott, így tágasabbnak látszik a tér. A WC mellett egy bidé is helyet kapott, amit egy keskeny gipszkarton fal választ el a mosdó résztől, ezzel biztosítva az egészséges szeparáltságot. A kád felett egy kisebb polc, amin a fürdés kellékeit lehet elhelyezni. Jaj és ugye milyen édes a spalettás árnyékoló az ablakon?
.........
2. változat.
Mint egy kis wellness oázis! Bájos rózsaszín párosul a fehér színnel, egy tiszta, kedves hely benyomását sugallva, ahol öröm a tartózkodás. Ami elsőre szembeötlött, az a szuper kád, aminek a kerekített része zuhanyzóként is funkcionál. A zuhanyrózsát a mennyezeten helyezték el, ezzel is helyet takarítva meg, sőt a fürdőzés itt olyan, mint egy nyári zápor élvezete. Tuti! A kád végében egy kis pad van, alatta tárolási lehetőséggel. Kellemes, természetes benyomást ad a mosdó körüli lambériázott fal, és a mosdó kavics formája.
.........
3. változat.
Ez a kedvencem, világos és tágas, egyszerű és nagyszerű! Nem vacakoltak a bonyolult mosdópulttal, erre a célra fakereskedésben kapható mondhatni természetes fatörzs metszetet használtak fel a teljes hosszanti oldalon, az ajtónál szélesebb, az ablak felé keskenyedik. Ezen helyezkedik el a mosdó és ad további rengeteg tárolási felületet. Külön figyelmet érdemel a kavicsos mintázatú padlózat. A zuhanyzó a sarokba került és csak egy üveglap választja el a WC-től. 

.........
4. változat.
A természet és a modern világ találkozása ez a fürdőszoba. Rengeteg tárolóhelyet biztosítanak a mosdópult  alatti fiókos szekrények. A zuhanyzó sarkosan nyílik, farácsozata pedig olyan érzést kelt, mintha a trópusokon fürdőzne az ember. A szerelvények ügyesen el vannak rejtve a mozaikos csempével burkolt gipszkarton fal mögött, így plusz lerakodó felület is keletkezett. Milyen kellemes a WC felett a kép és az illatgyertyák! Egyszóval, jól indul a nap egy ilyen fürdőszobában.

Source: Wunderweib/ set 1/ set 2/ set 3/ set 4.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...