2012. december 31., hétfő

Happy New Year!


Valamennyiünknek kívánok egészségben és eredményekben gazdag nagyon boldog új évet!
(Jöjj 2013!)

2012. december 23., vasárnap

Milyenre díszítsem fel a karácsonyfát?

Kedves Olvasó!

Aki ellent tudott állni eddig, annak holnap jön el a nagy karácsonyfa díszítés napja. Én már túl vagyok ezen, mert nálunk a szokás, hogy a Télapó hozza a karácsonyfát, így december 6.-án már feldíszítve áll a szobában (persze műfenyő). De mindig kísértésbe hoznak az újabb és újabb ötletek, hogy hogyan díszítsük fel a karácsonyfát. Akkor most leszedjem a fát és tegyek fel új díszeket? Főleg, ha időközben még készítek is díszeket vagy netán vásárolok újakat. Bár alapvetően ugyanazzal a készlettel dolgozom minden évben, néhány újítást azért megvalósítok.
Íme egy kis kedvcsináló.
Barna és natúr bézs árnyalatok.
Piros mókás pöttyös mintával.
A természet gyümölcsei és fából készült díszek.
Fehér díszek, nagyon elegáns. Az ablakban lévő hatalmas koszorú gyönyörű.
Játékos díszek. Nagyon klassz a kandalló feletti polc.
Egyszerű és nagyszerű.
Igazi skandináv.
Miért ne lehetne egy kültéri karácsonyfánk? 
Piros-fehér páros.
Ez a pinkes szín mennyire jól mutat a szürkés háttér előtt!
Igazi ragyogó karácsonyfa.
Kellemes karácsonyi otthon. A kandalló feletti girland is nagyon szép.
Egy újabb skandináv minimalista gyöngyszem.
Image sources: 1-3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,


Kinyílt a huszonharmadik ablak is az adventi meglepetés naptáron.
Már csak egy kis hó hiányzik az igazi karácsonyhoz.
Bárcsak esne hó!
Let it snow!

2012. december 21., péntek

Világvége?!

Ma van a híres december 21. Amitől mindenki fél?!
Ami biztos, hogy ma van a téli napforduló, eltelik ez a nap és a nappalok ismét hosszabbodnak. Visszatér a fény az életünkbe. Talán emiatt gondoltak a mai napra világvégeként.
Milyen egyszerű lenne ha csak úgy lenne egy világvége! Dirr-durr, piff-puff és meg is van. Nem kellene nekünk embereknek változni ás változtatni. Ez biztos nem így van elrendelve.
A világ vége egyben egy új világ kezdete. Szerintem ez egy folyamat, ami már történik. A világ vége szerintem az, hogy az emberiség megszabadul az egójától és szabad tudattal létezik tovább. Vagy valami hasonló. Nem tudom, nem vagyok egótlan, sajnos. De azt azért nem nehéz észrevennem, hogy a világunk szenved az egó szorításában.
Nemrég mutatta valaki nekem ezt a filmet, szerintem nagy segítség van benne, ahhoz, hogy észrevegyük azt a sok hülyeséget az agyunkban, ami boldogtalanná tesz és felemészt. Talán egy nap mindannyian visszatalálunk ahhoz az önmagunkhoz, aki a zavar mentes lényünk.
Engem elgondolkodtat.

Byron Katie - Fordítsd Meg - Turn It Around - teljes magyar film letöltés HUN SUB from Megvilágosodás on Vimeo.

Ma van a huszonegyedik nap az adventi meglepetés naptárban.
Azt kívánom, hogy éljük túl a világvégét, ébredjünk egy új világra, amit mi teremtünk meg, mert rajtunk áll, mit élünk meg!

2012. december 19., szerda

Az ünnepi asztal

Hamarosan itt az ünnepi vacsora ideje. Az persze mindig egy mizéria, hogy milyen étel kerüljön az asztalra. De az sem mindegy, hogy milyen terítékből eszünk. Ehhez gyűjteni szoktam az ötleteket, hogy amikor szükséges, ne essek zavarba. Itt néhány IKEÁ-s megvalósítás látható.
Az idei kedvencem. Natúr színek egy kis pirossal fűszerezve. A kandallóban lobogó tűz és a tűzifa látványa csak még inkább fokozza a meleg, meghitt hangulatot. A meleg barna padlószín is nagyon otthonos alapot teremt. Szívesen tölteném itt a karácsonyt! 
Egy régi kedvencem. Nagyon szép ünnepi ez a piros abrosz a sok gyertyával. Nem kedvelem a fekete színt a dekorálásban, de ez itt nagyon elegánssá varázsolja az egyébként egyszerű terítéket.
Íme felülről. Milyen jó ötlet a székekre bárányszőrt teríteni!
Mindennel kész vagyunk? Mindjárt itt vannak a vendégek! Jaj, az abrosz! Még nem vasaltam ki! Most mi lesz? Nem baj, ha gyűrött, akkor is jól fog mutatni: Lefogadom, hogy a vendégek ámuldozni fognak, hogy de jól néz ki! Mondd hol vetted? Biztos egy vagyon volt! Hát...!
Valakinek kockás, valakinek csíkos szalvéta.
All images from IKEA.

Kinyílt a tizenkilencedik ablakocska is az adventi meglepetés naptáron.
Mára a kívánságom, hogy legyen mindannyiunknak szép napja! Állj meg egy pillanatra a nagy rohanásban és érezd át mit is jelent valójában a karácsony. Most ne figyelj a külsőségekre, hanem benső önmagadra. Dícsérd meg magad, mert ügyes vagy! Légy büszke magadra! Add meg magadnak a szereteted, mert aki nem szereti magát, mást hogy szerethetne? Amiből hiányt szenvedsz, azt hogy adhatnád másnak is? Engedd meg magadnak!

2012. december 18., kedd

Karácsony a lengyel Tátrában

Kedves Olvasó!

Most elutazunk gondolatban Lengyelországba, Zakopanéba. Itt található Gorska Osada, egy három faházból álló nyaraló falu, csodálatos panorámával a Tátrára, ahol a hagyományos csipke teritők és rakott kandalló jól megfér a modern kor eszközeivel (minden házban wifi, műholdas tv és sok egyéb extrával felszerelt).
Én már a nyáron kiszemeltem magamnak a helyet, annyira csodálatos. A kis faházak építészetileg lenyűgözőek, a hagyományos anyagok és díszítések egyszerűen mestermunkák. A belső terek rendkívül otthonosak.
Nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy van rá lehetőség a karácsonyt is itt tölteni. Valami fantasztikus lehet! Én magam télen csak egyszer jártam a Magas-Tátrában (inkább nyáron mentünk) Szlovákiában a Csorba-tónál, hát valami meseszép volt.
 
Így el tudom képzelni, milyen fantasztikus lehet a karácsonyt a hegyek között eltölteni. Mindenütt hó és csend és nyugalom. Csodálatos! Teljesen feldobott a látvány.
Igazi karácsonyi hangulat, egy faházban!
És még lovas szánon is lehet utazni...

Egy itt eltöltött karácsony örök emlék!
További részletes információk itt.
All images from gorskaosada.pl , except picture no.12 from Kochamwies.pl.

Elkezdődött az utolsó hét, ma kinyílt a tizennyolcadik ablakocska az adventi meglepetés naptáron. Mai kívánságom mi lehetne más, mint egy ilyen tátrai utazás.

2012. december 17., hétfő

Bűbájos karácsonyi ötletek

Egy kicsit gyermeki, de nagyon aranyos ötleteket találtam a neten. Kedvenceim, a textil díszek nagy szerepet kapnak.
A kis élő fenyő jól mutat a textil szivecskékkel. Érdemes megfigyelni az ajándék csomagolásokat is.
Ez a koszorú az ablakban nagyon tetszik, a Mikulás zsákok akár az ajándékot is elrejthetik, így nem kell papírba csomagolni.
A gyerekek szeretni fogják ezt a rénszarvasos meglepetés faldíszt, főleg, ha csokikat is rejtenek a kis zsákocskák.
Kicsi és nagy karácsonyi zokni.
Előszobába nagyon el tudok képzelni egy ilyen üdvözlő asztalkát, itt is van egy natúr venyige koszorú textil szívekkel díszítve.
Érdemes felkeresni az alábbi linket, mert kis szabásmintákat is le lehet másolni az itt látott ötletek elkészítéséhez.
Image sources: Trozo

A tizenhetedik ablakocska nyílt ki az adventi meglepetés naptáron. Már csak ez a hét és itt a karácsony. Rengeteg dolgunk van még addig. Még semmilyen süteményt nem készítettem, szóval lesz dolgom!
Ötletekért szeretem a "Sütni jó!" honlapot nézegetni. Annyira gusztik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...